Penge Napok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Escape   

Sok szeretettel meghívunk mindenkit a Késportál által szervezett Penge Napokra, augusztus 15-16 között.

 

Penge Napok

A Késportál szervezésében idén első ízben kerül megrendezésre a Penge Napok elnevezésű országos összejövetel. Alábbiakban ezzel kapcsolatosan szeretnénk felvilágosítást adni: mi lesz, hogy lesz, miért érdemes eljönni?

 

ESZKÖZ, MESTERSÉG, MŰVÉSZET

2009. augusztus 15-16.

Komárom, Monostori Erőd

Penge Napok

A legszélesebb közönséget megcélzó programok sora, melyek legfőbb célja a hazai késműves szakma és a hozzá kapcsolódó egyéb kézműves mesterségek megismertetése, népszerűsítése. Néhány program (a teljesség igénye nélkül):

  • Késműves kiállítás, melyen bemutatkoznak a szakma nemzetközileg elismert nagyjai és a feltörekvő fiatalok is.
  • Bemutató és foglalkoztató programok:
    • Kés és szerszám kovácsolás több helyszínen, különböző anyagokkal, technikával.
    • ?Készítsd el a saját késed!? ? késművesek segítségével.
    • Bőr-, fa-, és csontmunkák készítése ? szakértők irányításával.
    • Eszközhasználat-bemutatók és oktatás ? konyhától a túrázásig
    • Speciális eszközök (pl. mentőkések) bemutatása (tűzoltóság, mentők, rendőrség közreműködésével)
    • Ügyességi versenyek és bemutatók: kés- és baltahajítás, íjászat, stb.
    • A késművességhez közvetlenül kapcsolódó mesterségek, illetve egyéb kismesterségek, kézművesek bemutatói, foglalkozásai ? kicsiknek és nagyoknak.
    • Ismeretterjesztő előadások képekkel, alkalmanként rövid bemutatókkal színesítve. A témák rendkívül változatosak: többek között a késélezés praktikus tudnivalói, a kardkészítés, a tradicionális magyar pásztorkések és a fémismeret is szerepel a sorban.

A nyilvános programok mellett két konferencia is zajlik majd:

A magyar késművesség helyzete: problémák és lehetőségek

Egy asztalhoz szeretnénk ültetni a hazai késműves szakma képviselőit, a késkedvelőket-gyűjtőket, és áttekintenénk a mesterség helyzetét, nemzetközi összehasonlításokban is. Összegeznénk azokat a problémákat, melyek megoldása szükséges lenne a további fejlődéshez. A megbeszélés végén a konkrét (pl. jogi, adminisztratív) intézkedési igényeket egy dokumentumban foglalnánk össze, melyet eljuttatnánk az illetékesekhez.

Mesterségek Erődje

A város, és az erőd prominenseinek részvételével tartandó konferencia eredményeképpen azt várjuk, hogy a korábban (zömmel) vár- és erődfalakon kívül megtelepedett mesterségek települjenek be a katonai funkcióját már régen elvesztett Monostori Erőd falain belülre, fokozatosan vegyék birtokba és használatba a jelenleg funkció nélküli helyiségeket.

Rendkívül nagy számú olyan mesterség, szakma található, melyek kapcsolódnak Komáromhoz, illeszkednek az erődváros ?szellemiségéhez?. Művelőik zömmel nehéz körülmények között, az ország területén szétszórva, fizikai és szellemi központ nélkül, számos problémával küszködve tevékenykednek.

Az utóbbi években szerencsére pozitív változások észlelhetők a fogyasztói kultúrában és az általános szemléletmódban: az emberek Magyarországon is újra egyre jelentősebb számban fordulnak az olcsó, gyakran gyenge minőségű, ?eldobható? tömegtermékek felől a míves munkák, termékek irányába. Leginkább ennek köszönhető, hogy ezeknek a mesterségeknek az erősödése, újraszerveződése megindult, sok esetben újraalakultak a régi céhek, rendek, melyek az adott szakmát igyekeznek összefogni, képviseletét, irányítását ellátni. Jó hír, hogy a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje már betelepült az Erődbe. Reményeink szerint, ez csak a kezdet.

A Penge Napok bárki által szabadon látogatható rendezvény, melynek külön díja nincs, a programokon való részvétel ingyenes.

A látogatókra a Monostori Erőd mindenkori látogatási rendje érvényes (tehát ugyanazokkal a feltételekkel és árakon lehet belépni az erődbe, mint bármilyen más napon, amikor semmiféle rendezvény nincs a területen). Ezekről részletes információk olvashatók itt.
Az erőd területén tartózkodókra ugyanazok a feltételek és ajánlások vonatkoznak, mint bármely egyéni látogató esetében. Mindenki szíves figyelmébe ajánljuk az itt olvasható ?Fontos tanácsok és megjegyzések? bekezdést.

A Penge Napok nyilvános programjai szombaton 10.00-kor kezdődnek és kb. 20.00-ig tartanak.
Vasárnap szintén 10.00-kor indulnak a programok, de a rendezvény zárása kb. 17.00-kor várható.

 

Késportál

A kapcsolódó MTP-s fórum

 
Japanese Teensex Warme 02 Teen Panty Rubbing Eva Fenix Orgy Challenge Accepted Mom German Latina Loves Small Dick Sucking Of The Dick Mother Productions Spypiss35 Spy Camera Guys Cad Transsexual Cad Has Fun In Bed Ftm Anal Plug Tease Petite Girl Sexy Strip Show Black Babes Anal Selected Scenes Malaysian Indian Hooker