Horgászfelszerelés kalandozáshoz PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Felszerelések, tesztek
Írta: Berkut   

 

Horgászfelszerelés kalandozáshoz

 

 

A felszerelés összecsukva, dobozolva

 

Már a címnél elakadtam. Minek nevezzem? Túlélő felszereléshez soknak tűnik, de ha jól meggondolom, szükség van ennyi mindenre, ha ténylegesen hallal akarom kiegészíteni az étrendemet. Az alábbi felszereléssel eredményesen horgásztam a hazai vizeken kívül az Adrián, Izlandon, Lappföldön.

  

Csuka

Egy szép csuka a Tápiból

 

Sarkvidéki csuka

Sarkvidéki csuka. A fagyok beállta előtt fogtam villantóval. Utána még kettőt, és ezzel már a másnapi élelmem is megvolt.

 

Természetesen a legegyszerűbb spiccbottal is lehet eredményesen kilószámra fogni a halat, az annak megfelelő helyen. Egy kiadósabb betegségem után sokáig nem tudtam dolgozni. Az időm nagy részét a vízpartokon töltöttem. Spiccbottal kilószám fogtam az ezüst kárászokat. Ez túlélő horgászat volt. Azt ettem, amit fogtam. 2, 3, és 5 m hosszú spiccbotjaim vannak. Van még jó néhány botom. Csukára, pontyra, keszegre, pisztrángra, stb., mire, milyen helyre, melyik bot a szükséges, a jobb. Nem vagyok nagy horgász, nem vagyok profi. Ezért a szakemberek építő kritikáit örömmel fogadom, és remélem nem áll égnek a hajuk az itt leírtaktól. Valaki írta, hogy ismerős horgásztól kért tanácsot a túlélő horgászfelszerelés összeállításához. Egy hosszú lista lett a vége, és vaskos költségvetés. Ebből kiindulva, jobb az én hozzáállásom, mint amatőr, kis horgásztapasztalattal. Végül is ezt a felszerelést a tapasztalatlan, de vállalkozó szellemű világjáróknak ajánlom alapnak, vagy inkább áttekintés céljából.

 

A felszerelés

A teleszkópos bot összetolva cc. 40 cm, kihúzva 1.8m. A kis orsóra 30m fonott zsinórt lehet felcsévélni. A felső doboz a villantók, a vobler, és társai tárolására van. Alatta lévő dobozban az úszós horgászathoz szükséges felszerelés.

 

Ezek nekem beváltak, eredményesen, néha annyi, és akkora halakat fogtam, hogy már abba kellett hagynom aznapra a horgászatot, mert már a másnapi betevő halam is megvolt.

 

Izlandi fogás

Izland. Egy szigeten a kikötőben mindig nagy volt a zsákmány

 

Ilyenkor sülve, főve, reggel, délben, este halat ettem.

 

Fiiiiiiincsi :-D

Fél csuka, irdalva, nyárson

 

Fogtam halakat tengerparti sziklákról, mélyvízben, csak horog, és ólom volt a zsinegen. Az ujjaim közt eresztettem le a zsinórt, finomam ’súlyozgatva’ mozgatva, hogy érezzem, amikor rákap a hal.

 

Kishal

Adria. Szép színes kis hal a zsákmány, csak a háttér miatt nehezen látható.

 

Somogyban sekély vizű patakból kézzel dobáltam ki a halakat. Halastóból a lehalászáskor, úszva, alábukva, az iszapból szedtem ki halakat. Ezek a módszerek mind nagyon jók, az adott helyen, időben. Erős szélben a tengerparton mit kezdjek a spicc bottal. Ilyenkor jól bevált a villantó, pergetve, de fenekezőként is. Hagyom lesüllyedni, várok néhány percet, megmozgatom, kihúzom.

 

Sikeres fogás

 

A tengeren, a mély vízben, a csónakból, hajóról horgászva, csak le kell engedni a zsinórt, melyre néhány horgot kötünk, a horgok tövében színes műanyag csődarabbal. Néhány leengedés-felhúzással gyarapodnak a halak a fedélzeten.

 

Hajón

Itt nem a saját felszerelésem használtam, ezeket a kapitánytól kaptam kölcsön

 

Ilyen módokon használtam az itt bemutatott felszerelést. Mindezt a hátizsákomban vittem magammal. Izlandon majd 2 hónapig vándoroltam. Nem egyedi eset, hogy a legközelebbi élelmiszerbolt 200 km-re van.

 

Halfogásra alkalmas rugós "csapda"

Rugós csapda

 

Erős rugóval, hegyes végekkel. Óvatosan kell bánni vele.

Rugós csapda "munkában"

 

A halfogó csapda honlapja: http://www.eraheinola.fi/fi/Talvikalastus/Tarvikkeet/478/Iskukoukku+Kisa/3542

 

A felszerelés

A bőr tokban Mora 611-es tőr, méretekhez viszonyításként.

 

Hozzászólások
Keresés
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Jelentkezz be vagy regisztrálj!
Rtibi |2015.11.14 14:05:58
Köszi a cikket Berkut, mindig mikor elolvasom kedvet kapok én is a horgászathoz...
 
Japanese Teensex Warme 02 Teen Panty Rubbing Eva Fenix Orgy Challenge Accepted Mom German Latina Loves Small Dick Sucking Of The Dick Mother Productions Spypiss35 Spy Camera Guys Cad Transsexual Cad Has Fun In Bed Ftm Anal Plug Tease Petite Girl Sexy Strip Show Black Babes Anal Selected Scenes Malaysian Indian Hooker